Je huidige burn-out is al bepaald in je vroege jeugd
BURNOUT te slim af15 februari 202400:29:5827.44 MB

Je huidige burn-out is al bepaald in je vroege jeugd

De patronen die je in je vroege jeugd aangeleerd hebt, pas je de rest van je leven toe in alle situaties waarin je terecht komt. Dat is op zich prima, behalve als het energie-vretende patronen zijn die tot burn-out kunnen leiden.

Die patronen ontwikkel je als gevolg van hoe jij je plek hebt ingenomen in je ouderlijk gezin. Dat gebeurt volledig onbewust. Als je later bijvoorbeeld in een complexe werk-omgeving komt, ga je diezelfde patronen toepassen.

Anderen zullen zeggen dat dit gedrag typisch is voor wie jij bent. Dat is echter NIET het geval! Je laat slechts die aangeleerde energie-vretende patronen zien. Dit is niet wie je écht bent!

Stel dat je jouw gedrag zou willen aanpassen, dan is dat nog steeds op basis van wat je vroeger geleerd hebt. Het is dus zinloos om je gedrag op gedrags-niveau te willen veranderen. Dat gaat niet!

Om je huidige gedrag te veranderen moet je kijken welke patronen er onder zitten. Dat gaat perfect met het Systemisch Werken en Familie Opstellingen.

Je gaat dan op diep onbewust niveau die oude patronen veranderen. Je gedrag zal zich (bijna vanzelf) aanpassen aan je nieuwe onbewuste patronen. Mooi toch?!

Wil je hier meer over weten, luister dan naar de desbetreffende aflevering in mijn podcast 'Burnout te slim af. Je vind hem in elke podcast app.

Of kijk op https://verheijdenconsult.nl