Burn-out door een verbouwing naast een drukke baan
BURNOUT te slim af10 november 202300:33:1430.42 MB

Burn-out door een verbouwing naast een drukke baan

Als je naast je drukke baan ook nog een verbouwing (verhuizing) wilt doen, dan is de kans groot dat je daar erg moe van wordt en zelfs overspannen of burn-out van raakt.

De gebruikelijke oorzaken van burn-out (psychische oorzaken en jeugdtraumas's) spelen hier meestal wat minder; het gaat vooral om de complexiteit en hoge verwachtingen.

Op het werk heb je het waarschijnlijk wel onder controle. Maar een verbouwing regelen, organiseren, plannen en uitvoeren is van een heel andere ordegrootte.

Als je alles kunt uitbesteden dan is het vaak wel te overzien, maar meestal stop je er zelf veel tijd in. Je moet dingen leren en weten waar je eigenlijk geen verstand van hebt.

Maar je bent wel 'verplicht' om je hierin te verdiepen. Anders loopt alles in het honderd en riskeer je hoge kosten en vertragingen. Die zijn vaak niet acceptabel en wil je dus kost wat kost voorkomen.

In deze aflevering van 'Burnout te slim af' deel ik inzichten en handvatten van mezelf en de vele clienten die burnout zijn geraakt door de combinatie van een drukke baan en een grote verbouwing.

Kijk ook op mijn website: https://verheijdenconsult.nl